Halfnaakt in de spreekkamer

Typ ‘halfnaakt in de spreekkamer’ in Google en de post ‘Beroepsgeheim’ op Casuaris staat bovenaan. Hoe cool is dat! Maar wie in godsnaam zoekt op ‘halfnaakt in de spreekkamer’ in Google? En zijn dat er veel? Eh… waarschijnlijk niet. En ik hoop het niet. Als het wel zo is, komen ze bedrogen uit. Want wat krijg je? Een verhaal over een man die alleen maar een verwijsbriefje op wil halen bij de huisarts…

WordPress laat precies zien hoe mensen terechtkomen op Casuaris. Het meeste bezoek komt binnen via het e-mailtje dat je krijgt als je aangemeld bent, via Facebook of Twitter. Maar er zijn ook mensen die via Google binnenkomen. Op de meest vreemde zoekwoorden. Een stiekem kijkje in het bizarre brein van internettend Nederland.

Kutfeest! Ook zo’n woord. Excusez le mot. Resultaat nummer 5 in Google? Precies. Casuaris. Niet heel vreemd. Het is de titel van een van mijn verhalen. Wel vreemd – mensen die op ‘kutfeest’ zoeken. Waarom zou je dat doen? En wanneer dan? Op vrijdagmiddag? Een fijn kutfeest zoeken waar je het weekend naartoe kan. Of doe je dat juist op maandagochtend? Kijken of je eigen, (mislukte) feestje het gesprek van de dag is op internet…

Ik heb een casuaris nog nooit horen praten. Toch nummer 5 in de resultaten van Google afbeeldingen. Ik hoop niet dat de ‘Googler’ in kwestie de foto van mijn blog heeft geplukt en klakkeloos in zijn schoolwerkstuk met bovenstaande, aansprekende titel heeft gezet. Al doet zijn spelling het ergste vermoeden…

Ok, ik geef toe. Zoiets heb ik ooit geschreven. In een opwelling. En even later nam ik het terug. Ik wil Piet Paulusma niet ontmoeten. Echt niet. Maar sommige mensen dus wel. En dat moeten ze lekker zelf weten.

Moraal van het verhaal? Mensen typen vreemde dingen in Google. En daar ben ik maar wat blij mee. Bovendien een mooi excuus om een paar verhalen nog eens onder de aandacht te brengen. En nog meer (vreemde) mensen via Google naar binnen te halen.

Ondertussen moet ik misschien eens wat aan SEO doen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s