Kutfeest

Ik zie ze meteen, de kleurrijke karikatuurgezichten. Al zijn ze maar twintig bij twintig centimeter, ze roepen me. De gezichten hebben een overdreven grote glimlach. Ondertussen spreken de ogen boekdelen. Alsof ze moeten poseren voor de foto. Even verplicht lachen.

Rob Franssen. Zo heet de kunstenaar van deze twee schilderijtjes. Nooit van gehoord.

De titel van het thema is mij op het lijf geschreven: ‘kutfeest’. Op het kaartje naast de schilderijen staat de uitleg: “Kutfeest geeft een realistisch beeld van de ‘harde’ werkelijkheid. Hoe vaak gaat men wel niet naar een feest uit goed fatsoen?”

Precies Rob! Aanwezig uit goed fatsoen met een glimlach van plastic, ook uit goed fatsoen. We doen het allemaal en vragen ons allemaal af waarom we het doen. Waarom?

Ik besluit ter plekke twee dingen:

  1. Ik ga nooit meer uit goed fatsoen naar een feestje, etentje, huwelijk, baby shower, of welk ander ‘gezellig samenzijn’ dan ook
  2. Ik koop die twee schilderijtjes en geef ze een prominente plek in huis, opdat ik punt 1 nooit vergeet.

Mocht ik binnenkort een uitnodiging vriendelijk afslaan, dan weet je het…

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Rod schreef:

    Waar hangen ze?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s