Straatfeest (4)

“Ik wil volgend jaar samen met Piet Paulusma en al mijn buren heel hard ‘oat moan’ schreeuwen…” Dat zei ik toch? Ik neem het terug. Bij deze. Wat mij betreft was dit het 63e en tevens laatste straatfeest. En weer draai ik een gekleurde lamp uit zijn fitting…

Straatversiering hang je niet alleen op. Die moet ook weer naar beneden. Op zondagochtend uiteraard. Piet Paulusma en de burgemeester worden zo snel een illusie. Zelfs het lokale sufferdje. Teveel zweet. Teveel gekanker. Te weinig resultaat. Ik vouw een banier op.

Rinus moppert. Zoals hij altijd doet. Maar nu is ‘zijn straatfeest’ om zeep. Het heeft de gedroomde 65 niet gehaald. Zijn evenement. 30 jaar zijn bloed, zweet en… ik zoek naar een traan achter zijn brillenglazen. Niks. Echte mannen huilen niet. Hij draagt het laatste krat straatversiering naar binnen.

Lees wat aan het einde voorafging in Straatfeest (1), Straatfeest (2) en Straatfeest (3)

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s