Geheel onverwacht

Een overlijdensbericht. Van een man die kantoor houdt in hetzelfde pand. Hij is geheel onverwacht overleden. Dat staat in het bericht. Er zit ook een foto van de man bij. Ik (her)ken de man wel. Geheel onverwacht overleden…

Die drie woorden maken me nieuwsgierig. Hartaanval? Onder de tram? Met een sjekkie aan de lip op zoek naar een gaslek? Hij rookte wel. Je hebt van die mensen… Of zelfmoord? Nee. Die pik je er vaak wel uit.

Ik kan toch moeilijk de weduwe lastigvallen met mijn nieuwsgierigheid. ‘Zeg gecondoleerd, maar eh… wat bedoel je precies met geheel onverwacht?’ Morgen kun je afscheid nemen bij de man thuis. Zal ik dat doen? Of zal ik naar de uitvaart? En daar gewoon mijn oren openhouden? Iemand zal er toch wel iets over zeggen?

Geheel onverwacht overleden… Beleefdheid wint het van nieuwsgierigheid. Ik leg het overlijdensbericht weer weg. Dag dode man.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s