Bierviltjesbruidsparen

Ik spaar bierviltjes. Niet van biermerken maar van huwelijken. Ik heb een behoorlijke stapel. Van Bas en Marjolein bijvoorbeeld. Ik ken Bas en Marjolein helemaal niet. De rest van de bierviltjesbruidsparen trouwens ook niet. Allemaal één keer ontmoet. Op hun huwelijk. Op mijn mooiste dag uit hun leven. Of hun mooiste dag uit mijn leven.

Ik zie wel meer overeenkomsten op huwelijken. Eigenlijk zo’n beetje alles. De rest is alleen wat lastiger om te verzamelen.

Openingsdansen bijvoorbeeld. Of het doek waardoor het bruidspaar de dansvloer opkomt (inclusief die minuut dansende silhouetten). De bekende powerpoint met genante foto’s uit de kindertijd. Het authentieke kasteelzaaltje. De coverband met discoklassiekers (soms moet je de hand in eigen boezem steken). Grappig bedoelde speeches. De sterretjes bij het uitzwaaien, stipt om 01:00 uur…

Alleen de bruid en de bruidegom verschillen per keer. En dat is maar goed ook. Dat maakt elk bierviltje weer bijzonder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s