Groot verdriet

Mijn oog valt op een vrouw, ze zit alleen aan een tafel van een koffietentje op Schiphol. Ze is hoogblond en draagt een Ferarri trui met gouden oorbellen. Ze snikt. Huilt. Ze zet haar zonnebril op. En weer af, als het huilen gestopt lijkt te zijn. Groot verdriet.

Ze kijkt continu op haar telefoon die voor haar op het tafeltje ligt. 

Net als ik me hardop afvraag waarom we niet opstaan, naar haar toelopen, een arm om haar heen slaan en haar vertellen dat het allemaal vast wel goed komt, trekt ze wat schichtig een fles whiskey uit haar tas en zet deze aan haar mond. Het gaat haar duidelijk niet om de smaak. De tweede flinke slok whiskey gaat met veel moeite naar beneden.

Ze gaat kapot. Ze schudt haar hoofd uit zelfmedelijden en barst weer in tranen uit. De zonnebril gaat weer op. Nog een slok. Ze pakt haar telefoon en belt. Luid en emotioneel. In een andere taal. Pools, Tsjechisch, Slowaaks? 

Het is druk in het koffietentje. Alle tafels zijn bezet. De meeste mensen hebben haar in de gaten. Sommige lijken er om te lachen, anderen proberen zich af te sluiten van de scene. 

Ineens zit er een man naast haar. Hij is duidelijk ouder dan zij. Grijs haar, doorleefd gezicht. Een blinkend gouden horloge combineert hij met een glimmend trainingsjack. Zijn ogen zijn naar de grond gericht. Heel af en toe kijkt hij haar onzeker aan.

Als zij de fles weer grijpt, schudt hij met zijn hoofd. Hij probeert geruststellend haar hand te pakken. Zij trekt haar hand weg en wendt zich van hem af. 

Haar gesnik gaat over in luid gejammer, haar handgebaren worden uitbundiger. Hij zakt dieper in elkaar, met zijn hoofd in zijn handen.

We moeten gaan. Onze vlucht vertrekt. 8 uur de tijd om te speculeren over haar grote verdriet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s