10-stop-shop

De bazaars en straten in Iran zijn ingedeeld naar koopwaar. Zo heb je de specerijensteeg, de tapijtentraverse, de huishoudelijke artikelenhoek en de auto-onderdelenallee. Handig als je iets specifieks zoekt. Voor de gehaaste gemaksconsument een stuk minder prettig.

Daar heb je de metro voor, de rijdende alleswinkel. Na een halte of tien stap je in Teheran het perron weer op met een gloednieuwe rugzak gevuld met oogpotlood, lippenstift, glimmende oorbellen voor je vrouw, een MP3-speler inclusief oortjes en oplader, een set vrolijke wegwerptafelkleden, een stormparaplu, lichtgevende finger spinners en speelgoedauto’s voor de kinderen, verse scheermessen en inlegzooltjes, tissues, zeep, batterijen, aanstekers, een multitool, een LED-zaklamp, twee zakken knalroze snoep, een paar pakjes kauwgom en een nieuwe portemonnee met bijpassende riem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s