Snelwegkilometers

Ik zit op de bestuurdersstoel van een Saab 9-3. Op het parkeerterrein van een tweedehands autodealer. Het portier staat open. Naast de auto staat een tweedehands autoverkoper met een arm op het portier. Hij leunt licht voorover.

“Kijk, dat is dus heel handig, cruisecontrol.”

Nonchalant schuift hij het knopje aan de linkerkant van het stuur van “off” naar “on”. Hij doet het zonder te kijken, waarschijnlijk als bewijsvoering voor zijn expertise op autogebied. Zonder te praten zegt hij: “Ik weet waarover ik praat.”

Hij kijkt me niet aan. Hij kijkt het terrein rond.

“Ja, hij heeft wel twee ton op de teller, maar hij komt uit de lease hè… dus het zijn allemaal snelwegkilometers.”

Ik weet genoeg. Mijn vooroordelen zijn bevestigd. De tweedehands autoverkoper kan gaan. Op zoek naar een ander slachtoffer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s