Flair

We hebben een Flair-arrangement. Een weekend op Ameland in het Golden Tulip Noordzee. Met één keer diner, een dag fietshuur en gratis gebruik van de sauna. We zijn niet de enigen. Op de boot pik je ze er al uit, de Flair-stellen. Frisse jonge stellen tussen de 25 en 30 jaar oud. De vrouw neemt de leiding. Het is immers haar Flair. Hij volgt braaf. Ik ook.

Zaterdagavond is het gratis diner. In de grote eetzaal van het Golden Tulip. Koud en warm lopend buffet. Lange tafels met wit afgerokt, grote schalen en opschepkoks met witte koksjassen. Precies hoe je het wilt zien, als je dan toch meedoet. Het is gratis nietwaar.

Mensen kijken is het leukst. Heel veel frisse Flair-stellen genieten blijkbaar zo van het eten dat ze maar weinig tijd vinden om te praten. Her en der een “lekker hè” of een “wil jij nog wat drinken?”, afgewisseld met een voornamelijk mannelijk “ik ga nog een keer”.

Vlakbij ons zit een opvallend stel. Ze zijn begin twintig denk ik, een stuk jonger dan de rest. Hij heeft een pak aan met das. Zij zit in een galajurk. Tikkie overdressed voor een lopend buffet in het Golden Tulip als je het mij vraagt. Hij knoopt zijn jasje dicht als hij opstaat. Het is net echt. ‘Ons stelletje’ drinkt cola bij het eten. Ze zijn om te knuffelen.

De chef-kok komt de zaal binnen. Hij draagt een grote taart met vuurwerk. Hij is zo trots op zijn taart, hij straalt helemaal. Hij loopt langzaam. Iedereen moet hem zien met zijn taart. Ik hoor alle vrouwenharten sneller en luider kloppen. De chef-kok maakt het spannend. Hij schrijdt van tafel naar tafel. Wie is de gelukkige…? Het is doodstil.

Hij stopt. Hij zet de taart neer. Op het buffet. “Aaahhh…” Het is maar show. De vrouwenharten nemen hun normale ritme weer aan.

Bij ‘ons stelletje’ is het nog wel spannend. Hij bestelt champagne voor op de kamer. Dat wordt neuken. Kamer 120. Ik kijk nog eens goed op mijn sleutel. Dat is naast ons!

Er hangt een bordje ‘niet storen’ aan de deur van kamer 120. Ik druk mijn oor tegen de deur. Niets. Licht voorspel in bad denk ik…

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s