Opgeschoten jongeren

Bij zonsondergang zitten we in een bootje op een meer, in Kenia. Er zitten nijlpaarden in het meer. De bestuurder van het bootje wil ons dicht bij de nijlpaarden brengen. Omdat dat nou eenmaal zijn taak is. En omdat wij nou eenmaal nijlpaarden van dichtbij willen zien.

Het is geen fluisterboot. Het is meer een opgevoerde kano. Met pk’s en dB’s.

De bestuurder van de boot doet z’n uiterste best om ons zo dichtbij mogelijk te motoren. Gashendel open, gashendel dicht. Gashendel open, gashendel dicht. Gecombineerd met onze fel oranje reddingvesten en vocale aanwezigheid, een nogal druk geheel.

Stel, je ligt met een groep vrienden lekker rustig te chillen in een park. 20 meter verderop stopt een groepje jongeren met brommers. Geen elektrische, maar van die opgevoerde. Met pk’s en dB’s. En ze doen een wedstrijdje gas geven. Gashendel open, gashendel dicht. Gashendel open, gashendel dicht.

Dat gevoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s