Where reef meets rainforest

Cape Tribulation is het laatste stadje in het noorden van Queensland voordat de verharde weg definitief overgaat in een dirt road naar the end of the world, ‘the tip’ – Cape York peninsula.

Cape Tribulation is een… wat is het eigenlijk? Een camping, een backpackers hostel en een supermarkt. Meer niet. Alles op nog geen honderd meter voor het einde van de verharde weg. Wij nemen de camping, schuin tegenover de supermarkt en het backpackersoord PK’s Jungle Village. De camping heeft een fantasieloze naam, ik heb geen idee meer. We zijn letterlijk de enige gasten. Het is regenseizoen, niet de meest populaire periode hier. We parkeren onze Apollo 6 Berth Euro Deluxe helemaal achteraan op het terrein, voor het echte alleen-op-de-wereld junglegevoel. Wel met elektriciteit uiteraard.

‘Where reef meets rainforest’ is de slogan van Cape Trib. En zo is het ook. Het strand hier is echt een bijzondere plek. Het heeft iets magisch. Je ziet de mist tussen de bomen van het regenwoud hangen. Je hoort de golven op het strand rollen. Je hoort vogelgekrijs.

Tegen beter weten in lopen we bij elk stroompje dat op het strand uitkomt een stuk het woud in. Crocodile infested moet het hier zijn. Ik zie ze hier wel liggen, lekker tussen de mangroven. Veel ‘daar!’ en ‘kijk!’, maar daar blijft het bij. Drijfhout genoeg, dat wel. Toch spotten we wel wat. In zee, direct aan het strand. Een vin. Een haai?*

Je kunt hier uren over het strand lopen. Wat een bijzonder stuk aarde. Het mooiste plekje waar ik ooit geweest ben? Ik twijfel. Maar ver zit het er niet vanaf.

Where reef meets rainforest…

* We krijgen gelijk. Twee dagen later zien we exact dezelfde vin, maar dan onder water en in een duikpak. Het was een white tip reef shark.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s