Jeans

Er zitten hele grote gaten in mijn spijkerbroek. Het is mijn favoriet. Er zaten al eerder gaten in. Die heb ik toen afgeplakt. Met spijkerstof en textiellijm. Nu is het echt gedaan. Er zitten gaten in de afgeplakte gaten. Tijd voor een nieuwe.

Ik loop een spijkerbroekenwinkel in. Het is rustig. De spijkerbroekenverkoper heeft alle tijd en aandacht. Hij beschikt bovendien over de nodige kennis. Zo leert hij mij direct dat ik niet op zoek ben naar een spijkerbroek. Ik ben op zoek naar een ‘jeans’.

Aangezien ik nogal in mijn nopjes was met mijn vorige ‘jeans’, vertel ik de verkoper welk merk en model ik zoek. Hij knikt begrijpend. Voor mij een teken dat hij de boodschap heeft begrepen en ik waarschijnlijk binnen een paar minuten buiten sta met een gloednieuwe maar vertrouwde spijkerbroek.

Het is rustig. De verkoper heeft alle tijd en aandacht. Hij beschikt bovendien over de nodige kennis. En enthousiasme. En vasthoudendheid.

“Probeer eens deze baggy!”
“Een bootcut of drainpipe?”
“Jij bent vast meer een type voor een slim fit.”

Drie kwartier later verlaat ik uitgeput de paskamer met een stuk of tien jeans. Ze zijn het allemaal niet. Heel even heb ik de neiging om voor de minst slechte optie te gaan. Voor hem.

Thuis type ik het merk en model van mijn versleten spijkerbroek in Google. Drie clicks en ik heb een bevestiging in mijn mail. Voor mij.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Mirhaf schreef:

    Ah, shoppingtips op de Casuaris! Top, mijn favoriete spijkerbroekje heeft het ook begeven!

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s