De bezoeker

Er zitten drie gastjes op de pier. Ze zijn op wereldreis. Twee van de drie gastjes tenminste. De derde is op bezoek. Dat kun je zien. De wereldreizigers zijn te herkennen aan hun vlassige baardje, de bezoeker aan zijn tomaatrode hoofd.

De twee reizigers wisten het even niet na de middelbare school. En dan ga je op wereldreis. De bezoeker dacht het wel te weten – aviation engineering. Maar hij weet het bij nader inzien ook niet meer. Spuit 11. Z’n maatjes waren al vertrokken, naar zonniger oorden. Hij zat braaf in de collegebanken. Toen kwam hij erachter dat hij drie jaar en negen maanden te vroeg z’n studie moest verlaten.

En dan zit je er met je tomaatrode hoofd iets minder triomfantelijk bij.

Karels op Bonaire

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s