#CWC2011

It’s cricket time! India, Sri Lanka en Bangladesh organiseren in februari en maart samen het WK cricket 2011. En Nederland doet mee. Trending in Nederland zal het waarschijnlijk niet worden, maar het is toch de meest bekeken sport ter wereld. Na voetbal. Hashtag? #CWC2011. Cricket. Saai zegt u? Dacht het niet…

Neem Nederland tegen Engeland.

Vorige week dinsdag speelde Nederland zijn eerste wedstrijd, tegen Engeland dus. Interessant detail vooraf: tijdens het WK Twenty20 (een verkorte versie van het spel) in 2009 versloeg Nederland de Engelsen op de laatste bal op Lord’s – het heilige der heiligen van het Engelse cricket.

Nu is het ‘echte’ WK anders. Geen verkorte versie (twee keer 20 overs), maar een volledige eendaagse wedstrijd van twee keer 50 overs. Meer tijd dus voor Engeland om het (klasse)verschil te maken. Zou je zeggen.

Maar ook dat weerhield de Nederlandse amateurs er niet van om in hun innings de poms de stuipen op het professionele cricketlijf te jagen met een grote-mensen-score van 292 runs. Dat is veel. Ook een topland als Engeland slaat dat niet zomaar bij elkaar.

En dat bleek. Met nog maar 8 ballen in de wedstrijd te gaan, haalde Engeland pas het totaal van Nederland in. 8 ballen. Dat is 8 op de 600 welteverstaan. Op 98,67% van de wedstrijd. Voor de voetballers onder ons: diep in de 89e minuut…

Kan het nog spannender? Ja. India tegen Engeland, afgelopen zondag.

Weer 600 ballen. Nog meer runs met briljant entertainment van levende legende Sachin Tendulkar. 338 runs voor India. De opdracht voor Engeland is dan simpel: score 339 runs. Maar wel tegen het onmogelijke aan. Hoe het afloopt? Kijk zelf maar…

Ik kan er nog meer over schrijven, een boek wellicht. Kijken is beter. Er zijn twee miljard cricketfans in de wereld. Je zou toch zeggen dat er iets goed aan is… Give it a try! Genoeg mogelijkheden om te kijken…

Elke avond zijn de highlights op BBC 2 gratis en voor niets te zien. Voor een instapprijsje van € 15 kijk je bij ESPN het hele WK live via het internet. Of je geeft meteen wat meer uit ($ 129) bij Willow TV voor topkwaliteit beeld dat op elk platform te streamen is.

Nog niet overtuigd? Arno Boerman geeft je op zijn blog vijf keer vijf redenen waarom cricket de mooiste aller sporten is.

Zo. Howzat!?

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s