Creatief werk

In het midden van het kantoor staat een ongebruikte flipperkast, in de hoek twee banken en een Amerikaanse koelkast. Aan de wanden hangen lijstjes, waarschijnlijk met inspirerende quotes. Als ik er naartoe loop om ze te lezen, struikel ik over een penny board. Ik vloek hardop. 

Niemand die het hoort. Om me heen zitten tien koptelefoons. Twintig ogen gericht op schermen. 

 

MacBook Pro’s staan opengeklapt op de bureaus, grote schermen erachter, iPhone’s naast het toetsenbord. Aan de andere kant van het toetsenbord, afhankelijk van het tijdstip, staan er potjes wholemeal oates, bakjes gekookte eieren en salades met avocado. 

Op de grote schermen oogstrelend visueel werk, baanbrekende concepten en slimme analyses. 

Als je iets beter kijkt, is dat niet alles wat een werkdag brengt. Op de MacBook-schermen geen Keynote en Photoshop, maar Coolblue, Bol.com en Body&Fit.

Uit het niets klinkt er gelach uit een kant van het kantoor. Binnen een paar seconden grijpen alle handen naar de iPhone. Vingers bewegen razendsnel over de schermen, hoopvolle ogen boven de telefoons uit. Een paar seconden later volgt gelach uit alle hoeken van het kantoor…

De rust is nog niet teruggekeerd of een opgewekt “goedemorgen” klinkt bij de deur. Het is een kalende man in het oranje-zwart. Hij heeft nauwelijks zicht van achter de stapel pakketten die hij het kantoor binnendraagt. Toch weet hij feilloos alle pakketten persoonlijk aan de ontvangers af te leveren.

De koptelefoons gaan even af. Ogen schieten van bureau naar bureau.

“Wat heb jij?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s